Marieke Peereboom-Hoeben

BASISWORKSHOPS MPH FOTOGRAFIE 

BASISWORKSHOPS MPH FOTOGRAFIE HAAL MEER UIT JE CAMERA
Waarom zijn mijn foto’s te licht, te donker, bewogen of kloppen de kleuren niet?
Ligt het aan mij of de camera?
 
Belichting is een van de belangrijkste onderdelen van de fotografie. Toch is het voor veel mensen een grijs gebied. Ingewikkelde termen als ISO waarde, diafragma, scherptediepte en witbalans schrikken af.
De meeste digitale camera’s hebben tegenwoordig zoveel mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat gebruik ik wel en wat gebruik ik niet? Hoe ontrafel ik de handleiding? Dit alles komt aan bod in de cursus ‘Haal meer uit je camera”.
 
Opzet
Tijdens deze eendaagse workshop fotografie behandelen we de belangrijkste instellingen en mogelijkheden van je camera. Je krijgt praktische informatie die we in de praktijk gaan toepassen. De resultaten bespreken we meteen, zodat je daarna me de opgedane kennis weer verder kunt. Aan het einde van de dag kun je overweg met je camera en heb je nieuwe mogelijkheden geleerd om goede en creatieve foto’s te maken.
Een aantal onderwerpen die aan bod komen, zijn: basisinstellingen van je camera, de belichting, beweging bevriezen of uitbeelden en de achtergrond onscherp maken.
 
Voor wie is de workshop fotografie bestemd?
Deze technische basisworkshop fotografie is bedoeld voor mensen die naast de creatieve kant ook graag technisch goede foto's willen leren maken. Maar dan zonder onnodig gegoochel met ingewikkelde termen of oeverloze theoretische verhalen. Gewoon puur praktisch. De fotografie workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden die moeite hebben met belichting en andere technieken.
 
Relatie met andere basiscursus
Deze workshop staat geheel op zichzelf. Het is niet nodig de andere fotografie workshop te hebben gevolgd. "Haal meer uit je camera” gaat over belichting en andere technische aspecten van de fotografie, onderwerpen die in de creatieve basiscursus fotografie "Verrassende foto’s leren maken” niet aan bod komen. Ze vullen elkaar dus goed aan.
 
Wat heb je nodig?
Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een digitale camera, waarbij je diafragma en sluitertijd kunt instellen. Het is dus niet noodzakelijk om een spiegelreflexcamera mee te brengen. 

VERRASSENDE FOTO'S LEREN MAKEN
Leren kijken is de basis voor het maken van een verrassende foto. Door aandacht te besteden aan compositie, beeldopbouw en standpunt. Tijdens deze workshop leer je wat het verschil is tussen een kiekje en een sprekende foto maken. Aan de hand van het bekijken van beelden, leer je zien. Je ontdekt waarom het ene beeld wel aanspreekt en het andere niet. Uiteraard ga je aan de hand van opdrachten zelf aan de slag. Direct na elke oefening bespreken we de resultaten, zodat je met deze feedback stapsgewijs betere foto’s gaat maken.
Tijdens deze leuke eendaagse workshop geen ingewikkelde verhalen over diafragma, sluitertijd of lichtgevoeligheid.
‘Verrassende foto’s leren maken’ is een intensieve workshop waarbij je leert kijken en je een goede basis legt voor het maken van mooie foto’s.
 
Opzet
Een groot deel van de dag besteden we aan oefeningen. Na de oefeningen bespreken we de gemaakte foto's en ontvang je persoonlijk advies voor verbetering. Zo ontrafelen we niet alleen de geheimen van verrassende foto's, maar leer je ze ook zelf maken.
 
Voor wie is de workshop bestemd?
Deze creatieve workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden die graag zonder ingewikkelde verhalen verrassende foto's willen leren maken.
 
Relatie tot andere basiscursus
Deze basisworkshop fotografie staat geheel op zichzelf. Het is niet nodig de technische basisworkshop fotografie "Haal meer uit je camera" te hebben gevolgd. Die gaat over belichting en andere technische fotografie zaken, onderwerpen die in deze creatieve workshop niet aan bod komen. Ze vullen elkaar dus goed aan.
 
Wat heb je nodig?
Het enige dat je voor deze cursus fotografie nodig hebt is een digitale camera. Het maakt niet uit welk model.

DATA
op aanvraag.

Als u zich met minimaal 6 personen inschrijft, kan er in overleg een datum afgesproken worden. Meer informatie via marieke@mphf.nl of 06 11196926
 
PRIJZEN
De workshops hebben maximaal 10 deelnemers, zodat er voldoende tijd is voor persoonlijke begeleiding. Het minimum aantal deelnemers is 6.
Deelname kost € 79,- per persoon en is inclusief lunch.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston